Overnight chocolade oats met chiazaad en aardbeien Recept aankomen Recepten voor gewichtstoename

Overnight chocolade oats met chiazaad en aardbeien

31 augustus 2023

Overnight oats is het perfecte ontbijtje om 's avonds klaar te zetten zodat je het de volgende ochtend alleen nog maar op hoeft te eten. Deze variatie met cacao en aardbeien maakt er een echte traktatie van. Prima begin van de dag, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten:

- 225 ml volle melk naar keuze
- 50 gram havermout
- 15 gram chiazaad
- flinke theelepel cacaopoeder
- optioneel: honing of agavesiroop
- handje aardbeien

  Zo maak je het: 

- Vul een potje of bakje met 225 volle melk naar keuze. Ik gebruikte barista havermelk, deze is qua calorieën ongeveer gelijk aan normale volle melk. 

- Maak van de cacao met (ongeveer) een eetlepel warm water een papje en roer dit door de melk. Voeg hier vervolgens de havermout en chiazaad aan toe en eventueel wat zoetmiddel naar smaak, ik gebruikte agavesiroop. Roer alles goed door elkaar. Zet dit afgesloten in de koelkast. Roer na ongeveer een half uur tot uurtje het geheel nog een keer goed door elkaar.

- De aardbeien kun je naar wens in plakjes of kleinere stukjes snijden. Het maakt niet zoveel uit of je dit de avond van te voren al in het potje erbij doet of pas op het moment dat je het gaat eten. Gebruik eventueel nog wat extra zaden als topping.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
Energie: 457 kcal
Eiwit: 12,7 gram
Koolhydraten: 58,4 gram
Vet: 16,6 gram
Verzadigd vet: 2,8 gram
Vezels: 13,1 gram
Reactie plaatsen