Gegrilde ontbijt tortilla met avocado, roerei, ham en kaas TikTok wrap hack Recept aankomen Recepten voor gewichtstoename

Gegrilde ontbijt tortilla met avocado, roerei, ham en kaas

03 september 2023

Dé wrap hack waar TikTok afgelopen jaar vol mee stond... Deze gevouwen tortilla is simpel om te maken en kent eindeloze variaties. Deze versie met avocado, roerei, ham en kaas is heerlijk als ontbijt, maar kan natuurlijk elk moment van de dag. Door de avocado en ei is dit recept zowel rijk aan onverzadigde vetten als eiwitten. Met zijn ruim 500 calorieën past deze gegrilde wrap prima in een dieet waarbij aankomen het doel is.

Ingrediënten:

- tortilla wrap
- halve avocado
- ei
- plak ham
- kaas
- bakboter
- peper en zout

Zo maak je het:

- Begin met het roerei door een eetlepel olie of (bak)boter op middelhoog vuur te verwarmen in een pan die niet aanbakt. Klop ondertussen het ei los in een kommetje en giet dit in de pan zodra de pan warm is. Zet vervolgens het vuur laag. Blijf roeren zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Het vuur kan uit zodra het ei half gestold is. Blijf roeren tot het ei volledig gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

- Prak vervolgens de avocado en breng op smaak met peper en zout.

- Om de tortilla goed te kunnen vouwen snijd je met een mes vanaf het midden van de tortilla naar beneden.

- Beleg de kant die je als eerst gaat vouwen met iets dat er niet af kan vallen. Ik begon rechtsonder met de avocado. Vervolgens beleg je elk deel van de tortilla met de overige ingrediënten. Vouw de wrap vervolgens op tot een pakketje (zie afbeeldingen).  

- Nu kun je de wrap gaan verwarmen. Dit kan zowel in een contactgrill als koekenpan. Verwarm ongeveer 5 minuutjes tot de kaas gesmolten is en de buitenkant  van de tortilla mooie grillstrepen heeft of goudbruin gebakken is.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde:
Energie: 566 kcal
Eiwit: 23,6 gram
Koolhydraten: 32,9 gram
Vet: 36,8 gram
Verzadigd vet: 15,0 gram
Vezels: 3,3 gram


 


Reactie plaatsen