Eiwitrijke chiazaad pudding met banaan, aardbei en yoghurt
Deze chiapudding kun je met elk soort fruit en zuivel maken dat je wilt. Ik gebruikte halfvolle melk en magere yoghurt. Maar je kunt er uiteraard ook (afhankelijk van je doelen) voor kiezen alles vol, mager of plantaardig te nemen. Voor extra eiwitten kun je ook nog eiwitpoeder toevoegen.
Ingrediënten:
- 150 ml melk naar keuze
- 50 gram aardbei
- 50 gram banaan
- 25 gram chiazaad
- 100 gram yoghurt
- optioneel: eiwitpoeder voor extra eiwit, zoetmiddel naar keuze, topping naar keuze etc.
Zo maak je het:
- Snijd het fruit in stukjes en mix dit samen met de melk tot een glad geheel. Als je eiwitpoeder wilt gebruiken dan kun je dat mee mixen of later door de yoghurt mengen.
- Voeg hier vervolgens de chiazaadjes aan toe en meng goed door elkaar. Ik gebruik hier een potje met deksel voor, en schud het geheel door elkaar. Zet dit voor ongeveer een uurtje in de koelkast. Ik roer het meestal halverwege nog een keer extra door.
- Wanneer je chiapudding stevig is geworden is het klaar om te eten. Doe een laagje in een glas en giet hier wat yoghurt over. DIt kun je nog twee keer (of zo vaak als je wilt ) doen zodat je verschillende laagjes krijgt. Ik topte het af met een lepeltje hennepzaad.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie*:
Energie: 366 kcal
Eiwit: 19 gram
Koolhydraten: 26,3 gram
Vet: 17,5 gram
Verzadigd vet: 3,1 gram
Vezels: 10,8 gram
*Berekend met halfvolle melk, magere yoghurt en een eetlepel hennepzaad.