Broodje kipdijfilet met bacon, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola
Ter ere van de Week Tegen Ondervoeding 2024 maakte ik dit mega lekkere broodje, het bevat ook nog eens lekker veel calorieën en eiwitten. Gezond aankomen is vooral een kwestie van calorieën toevoegen in de vorm van gezonde vetten en lekkere toppings. Dit broodje van bijna 800 calorieën en ruim 40 gram eiwit heeft het allemaal.
Ingrediënten (voor 1 broodje):
- 1 kipdijfilet (ongeveer 125 gram)
- 1 mini Turks broodje (100 gram)*
- 2 plakjes ontbijtspek
- flinke eetlepel mayonaise (of kant-en-klare truffelmayo)
- theelepel truffeltapenade
- rucola naar smaak
- 10 gram pijnboompitten
- 10 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
*Een ander broodje kan uiteraard ook. Let er vooral op dat het broodje zo'n 100 gram weegt om ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën te hebben, denk aan een grote Italiaanse bol of bagel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Breng de kip op smaak met peper en zout en bak de filet in ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Wil je de kip wat meer kleur geven, bak hem dan eerst aan beide kanten aan op hoog vuur in een koekenpan.
- Leg de twee plakjes ontbijtspek op een stukje bakpapier en bak deze, ook op 180 graden in de oven, in zo'n 15-20 minuten krokant. Tijd kan variëren afhankelijk van de dikte van je ontbijtspek.
- Bak het broodje ondertussen af zoals op de verpakking omschreven staat. Ook als er op de verpakking een hogere temperatuur dan 180 graden staat kun je het broodje gewoon op 180 graden afbakken. Verleng de baktijd dan met ongeveer 5 minuutjes.
- Als het broodje klaar is snijd je het open en besmeer je beide kanten in met truffelmayonaise. Meng hiervoor de mayonaise met de truffeltapenade, of gebruik kant-en-klare truffelmayo. Voeg naar smaak een handje rucola toe.
- Als de kipdijfilet gaar is snijd je deze in reepjes en voeg je dit samen met de rest van de ingrediënten toe aan het broodje.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 793 kcal
Eiwit: 40,7 gram
Koolhydraten: 51,1 gram
Vet: 46,5 gram
Verzadigd vet: 10,9 gram
Vezels: 3,8 gram