Lunchwrap met shoarma en ras el hanout mayonaise | ikwilaankomen.nl

Lunchwrap met shoarma en Ras el Hanout mayonaise

Als je bij de lunch eens keer iets anders wilt dan brood zijn tortilla's een heerlijk en veelzijdig alternatief waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt ze vullen met vlees, vis, kaas, alle soorten broodbeleg en extra calorieën toevoegen door het gebruik van een sausje en toppings zoals kaas, pijnboompitten, peulvruchten etc.

Ik maakte deze keer een heerlijke wrap met shoarma en Ras el Hanout mayonaise. Ras el Hanout ("het beste van de winkel") is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel meer dan twintig specerijen zoals gember, kurkuma en komijn.

Ingrediënten (voor 1 wrap):

- 1 grote tortilla
- 100 gram shoarmavlees
- 25 gram 48+ kaas
- 1 eetlepel mayonaise
- mespuntje Ras el Hanout kruiden
- ijsbergsla


Zo maak je het:

- Verhit een scheutje olie in een pan en bak het shoarmavlees in ongeveer 5 minuten gaar op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

- Maak ondertussen de Ras el Hanout mayonaise door een mespuntje of kleine theelepel van het kruidenmengsel toe te voegen aan de mayonaise. Smeer het midden van de tortilla hiermee in. Leg hier een hand sla en een plak kaas op en tot slot de shoarma.

- Zorg ervoor dat je de onder kant van de wrap niet belegd. Het onderste deel vouw je namelijk als eerste naar boven om daarna de zijkanten naar binnen te vouwen.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen