
Toast met gerookte zalm, honing mosterd dille mayonaise en verse dille
Deze krokant gebakken boterham met frisse honing-mosterdmayonaise, gerookte zalm en dille is perfect voor een snelle, maar toch luxe lunch. Simpel te maken, boordevol smaak en binnen 10 minuten op tafel.
Ingrediënten:
- 2 boterhammen naar keuze
- 100 gram gerookte zalm
- margarine of roomboter
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- scheutje witte wijnazijn
- peper en zout
- (verse) dille
Zo maak je het:
- Meng de mayonaise met de mosterd, honing, witte wijnazijn, peper, zout en dille.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Besmeer ondertussen de boterhammen aan beide kanten met boter of margarine. Bak de boterhammen goudbruin in de koekenpan. Ongeveer 2 minuutjes per kant, zet het vuur vooral niet te hoog.
- Besmeer de boterhammen met de honing-mosterdmayonaise en verdeel hierover de zalm. Gebruik ter garnering nog wat (verse) dille.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 709 kcal
Eiwit: 30,4 gram
Koolhydraten: 41 gram
Vet: 45,8 gram
Verzadigd vet: 8,1 gram
Vezels: 4 gram