Vegetarisch kikkererwten gerecht met zilvervliesrijst, spelt, snijbonen, paprika, witte kaas en zwarte olijven - recept aankomen - recepten voor gewichtstoename

Vegetarisch kikkererwten gerecht met zilvervliesrijst, spelt, snijbonen, paprika, witte kaas, zwarte olijven en hennepzaad

Ingrediënten:

- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram spelt
- 400 gram kikkererwten
- 400 gram snijbonen
- 2 zoete puntpaprika's
- witte kaas blokjes in olie
- zwarte olijven in plakjes
- hennepzaad
- roomboter
- olijfolie
- knoflookpoeder
- peper en zout

Zo maak je het:

- Breng een pan met water met zout aan de kook en kook de zilvervliesrijst en spelt samen in ongeveer 10 minuten gaar (tenzij anders aangegeven op de verpakking). Laat na het afgieten nog minimaal 5 minuten rusten in de pan met de deksel erop.

- Breng ondertussen nog een pan water met zout aan de kook en snijd de snijbonen in stukjes. Kook de snijbonen in zo'n 12 minuten gaar.

- Snijd de paprika's in stukjes en spoel de kikkererwten goed af onder de kraan totdat je geen schuim meer ziet. Verhit ondertussen een eetlepel roomboter en flinke scheut olijfolie in een koekenpan.

- Bak de kikkererwten en paprika gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en eventueel nog andere kruiden naar keuze (bijv. Aromat of gerookt paprikapoeder).

- Wanneer je de snijbonen hebt afgegoten voeg je deze samen met het rijst-speltmengsel toe aan de kikkererwten en paprika.

- Tot slot voeg je naar smaak de witte kaas en zwarte olijven toe. Ik heb ongeveer een eetlepel witte kaas en eetlepel olijven per persoon gerekend. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

- Garneer af met een eetlepel hennepzaad zodra je hebt opgeschept.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen