Pastasalade met warm gerookte zalm, veldsla, doperwten, gegrilde courgette, avocado en yoghurt dilledressing | Recept aankomen | Recepten voor gewichtstoename | ikwilaankomen.nl

Pastasalade met warm gerookte zalm, veldsla, doperwten, gegrilde courgette, avocado en yoghurt dilledressing

06 september 2023

Deze rijk gevulde pastasalade met o.a. gerookte zalm en frisse yoghurt dille dressing kan zowel als lunch, avondeten als bijgerecht. De pastasalade is rijk aan onverzadigde vetzuren, vezels en eiwitten en is hierdoor een prima keuze als het gaat over gezond aankomen.

Ingrediënten:

- 250 gram fussili
- 1 warm gerookte zalmmoot
- flinke hand veldsla
- 200 gram doperwten
- 1 courgette
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- halve ui of sjalotje, fijn gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout

Voor de dressing:

- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- scheutje witte wijnazijn
- eetlepel dille
- theelepel honing
- overige kruiden naar smaak: peper, zout en knoflookpoeder

Zo maak je het:

- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Kook tegelijkertijd de doperwten gaar in ongeveer 5-7 minuten. Laat alles afkoelen. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken kun je er een scheut olijfolie doorheen roeren.

- Verhit een grillpan op hoog vuur. Om de courgette te grillen kun je deze het best halveren en daar vervolgens ongeveer 4 dikke plakken van snijden. Smeer de plakken in met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken pas in de pan als deze goed heet is. Draai na een paar minuten de plakken een kwartslag. Herhaal dit vervolgens nog een keer met de andere kant van de plakken. Heb je geen grillpan? Je kunt de courgette ook gewoon in stukjes snijden en roerbakken. Laat de courgette afkoelen.

- De dressing maak je door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar te mengen en naar smaak de overige kruiden en honing toe te voegen.

- Snijd de gegrilde courgette in kleinere stukjes en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Pluk de zalm met een vork of met je handen uit elkaar. Wat betreft de veldsla vind ik het persoonlijk lekkerder om de harde achterkantjes te verwijderen, dit is geen must. Tot slot voeg je de dressing toe en roer je het geheel goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen