Simpele pasta met romige tomatensaus, gehakt, paprika en courgette
Makkelijk, snel én lekker. Dit recept zet je binnen no time op tafel. Pasta is daarnaast het ideale gerecht om in een handomdraai extra calorieën aan toe te voegen. Je kunt extra calorieën toevoegen door bijvoorbeeld kaas en pijnboompitjes toe te voegen.
Ingrediënten (4 personen):
- 300 gram pasta naar keuze
- 300 gram half-om-half gehakt
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 courgette
- 1 ui
- 350 gram frito
- 200 ml slagroom
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- zout en peper
Zo maak je het:
- Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta zoals op de verpakking omschreven staat. Houd ongeveer twee soeplepels van het pastawater apart.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan rul hierin het gehakt op hoog vuur. Laat het mooi bruin bakken. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika en courgette in stukjes. De ui voeg je bij het gehakt zodra je geen rauw gehakt meer ziet in de pan. Na 2-3 minuten bakken voeg je ook de paprika en courgette toe. Laat het geheel zo'n 5 minuten bakken op middelhoog vuur en roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg nu de frito, slagroom en twee soeplepels pastawater toe aan het gehakt-groentemengsel. Laat dit enkele minuten pruttelen en voeg tot slot de gekookte pasta toe. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden en eventueel nog extra peper en zout toe.
Eet smakelijk!
PS: Snel extra calorieën toevoegen? Voeg je favoriete kaas en pijnboompitten toe: