Crispy chocolade met gepofte rijst, cornflakes en gezouten pinda's Recpt gezond aankomen Recepten gewichtstoename Tussendoortje Snack Calorierijk

Crispy chocolade met gepofte rijst, cornflakes en gezouten pinda's

Gezond aankomen betekent niet dat je 100% van de tijd perfecte keuzes hoeft te maken. Deze heerlijke krokante chocolade snack is een voorbeeld van zo'n tussendoortje dat het je af en toe net even wat makkelijker kan maken om extra calorieën binnen te krijgen. De pinda's kun je vervangen door andere noten, zaden of gedroogd fruit, of je kunt ze helemaal weglaten (let op dat je dan wel wat calorieën verliest).

Ingrediënten (ongeveer 16 stukjes):

- 200 gram chocolade
- 3 dikke rijstwafels
- 50 gram pinda's
- 75 gram cornflakes
- 1 eetlepel kokosolie

Zo maak je het:

- Hak de chocolade in kleinere stukken en smelt samen met de kokosolie tot een glad geheel (verwarm au bain-marie om verbranden van de chocola te voorkomen).

- Verkruimel de rijstwafels met je handen en mix in een mengkom alle droge ingrediënten door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen de pinda's wat fijner te hakken, ikzelf was dit vergeten maar vond dit niet storen in het gerecht.

- Meng de gesmolten chocolade met de droge ingrediënten. Stort het geheel in (bijvoorbeeld) een ovenschaal. Ik gebruikte ook een vel bakpapier, dat maakt het aandrukken wat makkelijker. Druk het geheel dus goed aan zodat alles goed aan elkaar plakt.

- Zet minimaal een uur in de vriezer. Zodra het geheel hard is kun je het in stukken snijden. Je kunt de krokante chocolade prima een aantal dagen, in een afgesloten bakje, bewaren in de koelkast (blijft krokant).

Eet smakelijk!

Voedingswaarde (geheel recept):
Energie: 1979 kcal
Eiwit: 34,4 gram
Koolhydraten: 195,1 gram
Vet: 115 gram
Verzadigd vet: 63,2 gram
Vezels: 14,2 gram

Voedingswaarde (per stuk):
Energie: 123 kcal
Eiwit: 2,2 gram
Koolhydraten: 12,2 gram
Vet: 7,2 gram
Verzadigd vet: 3,9 gram
Vezels: 0,9 gram


Reactie plaatsen