Eiersalade - eiwitrijk recept recepten om aan te komen

Eiersalade

Eiersalade, een fijne afwisseling naast je standaard gebakken of gekookte eitje. Ook nog eens super makkelijk om te maken. Je hebt weinig ingrediënten nodig, en de ingrediënten die je nodig hebt heb je waarschijnlijk gewoon al in huis.

Ingrediënten (voor 250 gram eiersalade):

- 4 eieren
- 50 gram mayonaise, ongeveer 2 flinke eetlepels
- 1 theelepel mosterd
- verse bieslook
- peper en zout


Zo maak je het:

- Breng een pannetje water aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de eieren toe en kook je ze in zo'n 8-9 min. hard.

- Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze eventjes in het koude water liggen zodat de eieren af kunnen koelen. Dit kan ook nadat je ze gepeld hebt.

- Snijd de eieren door midden en verwijder het eigeel. Prak het eigeel vervolgens fijn met een vork en meng met de mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens het eiwit in kleine stukjes en voeg dit er ook aan toe. Voeg nog wat extra mayonaise toe als je het niet smeuïg genoeg vindt.

- Voeg tot slot naar smaak nog verse bieslook en eventueel nog wat peper, zout en paprikapoeder toe.

Heb je haast of heb je liever een fijnere eiersalade? Prak de eieren in zijn geheel met een vork en meng dit vervolgens met de rest van de ingrediënten.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen