Aardappelsalade met sperziebonen en mosterd, dille, honing en yoghurtdressing calorierijk aankomen recept recepten

Aardappelsalade met sperziebonen en mosterd, dille, honing en yoghurtdressing

Aardappelen saai? Welnee! Extra calorieën aan aardappelen toevoegen kun je doen door er een lepel jus aan toe te voegen. Of je maakt voor de extra vetten een lekkere dressing op basis van mayonaise en yoghurt. Deze frisse aardappelsalade met sperziebonen combineert zowel goed met een lekker stukje zalm als kip, of serveer hem bijvoorbeeld tijdens een barbecue. 

Ingrediënten:

- 500 gram krieltjes met schil, gehalveerd 
- 300 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
- klein sjalotje, fijn gesnipperd

Voor de dressing:

- 35 gram mayonaise
- 25 gram volle yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel dille
- knoflookpoeder
- peper en zout

Zo maak je het: 

- Kook de krieltjes in ongeveer 12 minuten beetgaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Maak ondertussen de dressing door de mayonaise, yoghurt, honing, mosterd en dille (ik gebruikte gedroogde) met elkaar te mengen. Breng verder naar behoefte op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

Ik maak de dressing vaak een beetje op gevoel. Vind je hem niet fris genoeg? Voeg wat yoghurt toe. Meer pit? Extra mosterd. Liever nog wat zoeter? Extra honing.

- Kook de sperziebonen in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar, afhankelijk van of je van een bite houdt of liever wat zachtere sperziebonen hebt.

- Meng de aardappelen met de dressing en roer hier een fijn gesnipperd sjalotje door. Wanneer de sperziebonen klaar zijn kun je deze bij de aardappelen voegen. Deze kun je warm toevoegen voor een lauwwarme aardappelsalade, of je laat de sperziebonen net als de aardappelen eerst afkoelen en voegt ze later toe.

- Voeg naar smaak nog extra peper en zout aan het geheel toe.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen