Romige broccoli-courgettesoep
Deze romige broccoli-courgettesoep is niet moeilijk om te maken, in ongeveer 20 minuutjes staat hij op tafel. De zuivelspread geeft de soep een romige smaak en voegt net die extra calorieën toe.
Ingrediënten (ongeveer 6 porties):
- 1 broccoli
- 1 courgette, in stukken gesneden
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 1 l groentebouillon
- 100 gram zuivelspread
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het:
- Verhit een lepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg hier de stukken courgette aan toe en bak dit ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen roosjes van de broccoli, de stam van de broccoli kun je ook gewoon gebruiken. Snijd deze in ongeveer gelijke stukken als de roosjes. De broccoli voeg je vervolgens samen met de bouillon toe aan de ui en courgette. Kook het geheel gaar in ongeveer 15 minuten.
- Tot slot voeg je de zuivelspread toe en pureer je het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde soep.
Eet smakelijk!
Serveertip: serveer de soep eventueel met nog wat extra zuivelspread of kookroom. Gebruik ook eens verse bieslook, witte kaasblokjes (saladeblokjes), uitgebakken spekjes of gerookte zalm als topping.