Pompoen-wortelsoep met kokosmelk en komijn calorierijk gezond aankomen recept recepten

Pompoen-wortelsoep met kokosmelk en komijn

25 september 2023

Zodra het weer een beetje herfst wordt krijg ik zin om soep te maken. Vooral pompoensoep matcht goed met de herfst. Kokosmelk is, naast dat het heel lekker is, een handige manier om extra calorieën en een heerlijk romige smaak aan de soep te geven.

Ingrediënten:

- 400-500 gram pompoenblokjes (bijv. uit het vriesvak)
- 400-500 gram winterpeen, in stukken gesneden
- 1 grote ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, grof gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- peper en zout
- gemalen komijnzaad
- optioneel: chilivlokken en knoflookpoeder (i.p.v. verse knoflook)

Zo maak je het:

- Verhit een scheut olie of klontje boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg ongeveer een theelepel gemalen komijnzaad toe, laat dit even meebakken voor extra smaak. Dit is ook het moment om eventueel andere kruiden zoals chilivlokken en knoflookpoeder (wanneer je geen verse knoflook gebruikt) toe te voegen.

- Voeg de pompoen en wortel toe en bak kort mee. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel zo'n 15 tot 20 minuten koken tot de wortel en pompoen helemaal gaar zijn.

- Wanneer de groentes goed zacht zijn voeg je de kokosmelk toe en pureer je de soep glad met behulp van een staafmixer.

Eet smakelijk!

Serveertip: extra lekker met naanbrood en aïoli! Strooi eventueel nog wat pompoenpitten en verse kruiden (bijv. koriander of peterselie) als topping over de soep. 

Pompoen-wortelsoep met kokosmelk en komijn calorierijk gezond aankomen recept recepten

Reactie plaatsen